De resten van de woning van Robert en zijn gezin. Zelf willen ze liever niet op de foto. „We willen niet voor altijd de zielige mensen van de explosie zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
De resten van de woning van Robert en zijn gezin. Zelf willen ze liever niet op de foto. „We willen niet voor altijd de zielige mensen van de explosie zijn.” © Carlo ter Ellen DPG Media

Vader Robert vertelt over de gasexplosie die hun huis verwoestte: ‘God heeft op onze schouders gezeten’

Op 4 april, iets na half tien in de ochtend, ontplofte in Oldenzaal een vrijstaande woning. De bewoners waren op dat moment alle vier thuis. Dat ze het overleefden, is ‘meer dan een wonder’, vindt vader Robert. Hij spreekt voor het eerst over de dag die hun laatste leek te zijn, maar het niet was. „Ik dacht: ‘Straks word ik levend verbrand. Dat kan niet anders’.”

4 reacties

 • Joop Arts

  4 maanden geleden
  God bestaat niet. Anno 2022 nog geloven in een man op een wolk... dan is er sprake van een serieuze ontwikkelingsachterstand.
 • Peter Bours

  4 maanden geleden
  Vreemd, god wél in Oldenzaal en niet in Oekraïne. Ben blij dat deze familie dit ongeluk overleefd heeft maar ben ook dagelijks bij die families die niet zo'n god hebben.
 • Gijs Eeps

  4 maanden geleden
  Verwijzen naar God, dan weet je meteen genoeg.
 • Henk Gelder

  4 maanden geleden
  Gelijk had iedereen de woning moeten verlaten Robert, daar had jij voor moeten zorgen. Nu lekker met het vingertje wijzen, snap dat je niet op de foto wilt.