Huiselijk geweld
Volledig scherm
PREMIUM
Huiselijk geweld © Shutterstock

Vaker huisverbod na geweld binnen gezin

NIJMEGEN - Plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling krijgen in Oost-Nederland steeds vaker een huisverbod opgelegd. In de regio Gelderland en Noordoost-Brabant steeg het aantal huisverboden afgelopen jaar met ruim 20 procent. Dat blijkt uit cijfers van Veilig Thuis die ‘De Gelderlander’ heeft opgevraagd.

Een tijdelijk huisverbod wordt opgelegd bij  zwaardere gevallen van huiselijk geweld, waarbij sprake is van dreigend, ernstig of onmiddellijk gevaar voor een van de betrokkenen.

In Gelderland en Noordoost-Brabant werden in 2018 ruim 300 mensen bestraft met zo’n huisverbod. Met name in de regio Noordoost-Gelderland, de regio waar de Achterhoek onder valt, was er een forse stijging. Hier werden bijna 100 huisverboden uitgedeeld. 

Een jaar eerder waren dat er 70. Ook in Gelderland-Midden (Arnhem en Ede) en Noordoost-Brabant (Cuijk) steeg het aantal huisverboden. In Gelderland-Zuid (Nijmegen en Tiel) werden er iets minder verboden opgelegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.