Volledig scherm
Hardlopers leggen bloemen bij een houtsculptuur op de Posbank ter nagedachtenis aan Alex Wiegmink. foto Marc Pluim

Vanavond duidelijkheid over Posbankmoord

RHEDEN/ DREMPT - De politie houdt vanavond (woensdag) om 19.00 uur een persconferentie waarin belangrijk nieuws wordt bekendgemaakt over de Posbankmoord. Media kunnen vragen stellen aan Aart Garssen, het hoofd van de regionale recherche in Oost-Nederland, en misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond, over de moord op Alex Wigemink uit Drempt, zijn er volgens de politie 'belangrijke ontwikkelingen'. De persconferentie is op het hoofdbureau van de politie Oost-Nederland in Apeldoorn. Alleen journalisten met een politieperskaart hebben toegang.

Erp
Alex Wiegmink (44) kwam op 20 januari 2003 niet thuis na een rondje hardlopen op de Posbank in Rheden. Zijn groene Opel Omega met daarin zijn stoffelijk overschot werd later op de avond uitgebrand teruggevonden in de bossen bij het Brabantse Erp.

Opsporing Verzocht
Een coldcaseteam van de politie heeft de zaak, die bekend werd als de Posbankmoord, onlangs heropend. Daarbij werd onder meer via Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. 1,2 miljoen mensen keken naar de uitzending dinsdagavond, die woensdagmorgen werd herhaald.

Naar aanleiding van de uitzendingen kwamen er zeker 25 nieuwe tips binnen. Voor degene die de gouden tip geeft die leidt tot een oplossing in deze zaak, ligt een bedrag van 20.000 euro klaar.

Nieuwe dingen
Na de heropening van de zaak werden enkele nieuwe dingen bekendgemaakt, onder meer dat de inwoner van Drempt in 2003 is doodgeschoten, zei zijn broer Peter Wiegmink gezegd in een interview op Radio Gelderland. „Ik weet dat pas drie dagen”, zei Peter Wiegmink daarover.