Volledig scherm
© Thinkstock

Vastgoedeigenaar John Q. uit Heerde langer vast

HEERDE / ARNHEM - De 46-jarige vastgoedeigenaar John Q. uit Heerde blijft nog twee weken in voorarrest. De FIOD verdenkt de mede-eigenaar van het Arnhemse vastgoedbedrijf Rijnbasis Wonen van witwassen en oplichting. De Fiscale Inspectie en Opsporingsdienst (FIOD) stond op 3 oktober op de stoep van Rijnbasis Wonen aan de Jansbuitensingel in Arnhem.

Dezelfde dag legde de officier van justitie beslag op alle persoonlijke vastgoed van zowel Q. als zijn mededirecteur Matthijs de M. Of die laatste ook als verdachte wordt gezien, wil de FIOD niet bevestigen. In een eerste persbericht werd alleen gerept over Q. en zijn 39-jarige levenspartner Claudia M. Zij is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft verdachte.

Vastgoed
Rijnbasis Wonen laat weten 'geen commentaar' te hebben op de zaak. Het bedrijf heeft zelf ook een aardige vastgoedportefeuille, met naar eigen zeggen zo'n zeventig Nederlandse panden, waarvan veertig in Arnhem en een enkele in Giesbeek, Velp en Nijmegen. Op deze panden heeft de aanklager geen beslag gelegd.

Vastgoed
Navraag wijst uit dat het eigen bezit van Rijnbasis is voortgekomen uit een privéportefeuille van een Arnhemse familie. Q. en zijn vennoot De M. namen het bedrijf en daarmee het vastgoed - waarde: acht miljoen - een paar jaar geleden over.

Huizen
De fiscus heeft wel beslag laten leggen op eigendom in privé van Q. en zijn vriendin. Volgens het functioneel parket richt het onderzoek zich op de aankoop van dit vastgoed. In de periode van 2006 tot en met heden zou het stel een vastgoedportefeuille hebben van 43 panden in Nederland en 13 in Duitsland. Volgens gegevens uit het Duitse handelsregister bezit de man ook nog een tweede woning in het Spaanse resort Sotogrande.

Lees het complete verhaal in De Gelderlander van zaterdag 22 oktober, editie Arnhem, of bekijk de e-paper.