Volledig scherm
© Thinkstock

Veel belangstelling voor glasvezel in Oude IJsselstreek

HEELWEG - Er lijkt veel belangstelling te bestaan voor de komst van glasvezel in de gemeente Oude IJsselstreek. Op een vorige week gehouden informatieavond waren negen van de dertien dorpsbelangenverenigingen aanwezig. Alleen Varssveld, Terborg, Gendringen en Netterden ontbraken.

Niet toevallig zijn dat, behalve Netterden, allemaal grotere plaatsen. Daar is meestal al een behoorlijke infrastructuur voor internet aanwezig. In de buitengebieden is dat anders.

Traag
„Veel mensen hebben daar adsl, maar dat is traag", zegt Jan Geert Hek van de initiatiefgroep 'Oude IJsselstreek op glas'. De groep ijvert voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden, waardoor ook daar snel internet mogelijk is.

Kosten
Investeringsmaatschappij CIF wil in de buitengebieden van Oude IJsselstreek glasvezel aanleggen, maar alleen als 50 procent van de bewoners van die gebieden meedoet. De kosten zullen rond de zestig euro per maand liggen, voor televisie, telefoon en internet.

Tussen nu en eind maart gaat CIF in een periode van zes tot acht weken de vraag in kaart brengen. Daarna wordt beslist of er glasvezel komt.