Malburgen gezien vanaf het Bruishuis. In deze wijk zijn veel sociale huurwoningen.
Volledig scherm
Malburgen gezien vanaf het Bruishuis. In deze wijk zijn veel sociale huurwoningen. © Marina Popova

Veel bewoners sociale huurwoningen verdienen te veel

NIJMEGEN - Sociale huurwoningen worden vaak bewoond door mensen die te veel verdienen. Uit cijfers blijkt dat gemiddeld een op de acht huurders 'goedkope scheefhuurders' zijn. Vooral in Rivierenland, het Land van Cuijk en Noord-Limburg wonen er veel. Dat blijkt uit cijfers van VNG/Lokale Monitor Wonen.

101 reacties

 • PeterM

  4 jaar geleden
  En de kosten die de corporatie maakt worden niet in de huur meegenomen? 
 • PeterM

  4 jaar geleden
  Dat ziet u dus verkeerd. Die huurder scheef 650 p/mnd betaald voor de woning, als hij daar 30 jaar woont heeft hij de woning ruimschoots betaald en 0 vermogen. De koper heeft ongeacht zijn inkomen HRA aftrek en na 30 jaar bij verkoop al snel 2 ton eigen vermogen opgebouwd en aanzienlijk goedkoper gewoond dan die huurder. 
 • PeterM

  4 jaar geleden
  Er gaan meer van "uw" belastingcenten naar het bekostigen van de hypotheekrenteaftrek... 
 • KERKHOFF

  4 jaar geleden
  ik werk al meer dan 38 jaar. toen ik begon met werken verdiende ik 700 hele guldens in de maand. Nu is dat even iets meer geworden. Zou dat een antwoord op de huurverhogingen kunnen zijn? En 448 hele guldens huur was toen meer dan de helft van de 700 guldens die ik toen verdiende. 600 euro, om dan maar vergelijkbaar te maken zou dan betekenen dat mijn loon nu 1100 euro per maand zou mogen zijn. In mijn beleving bent u verhoudingsgewijs minder huur gaan betalen. Huis dus goedkoper geworden.
 • KERKHOFF

  4 jaar geleden
  waar staat de afkorting RIOG voor??????