De provincie Gelderland wil een nieuwe belasting gaan heffen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
De provincie Gelderland wil een nieuwe belasting gaan heffen. Foto ter illustratie. © ANP / ANP XTRA

Veel kritiek van lezers op plan voor nieuwe belasting van provincie: ‘Is dit een 1 aprilgrap?’

Gelderland wil een nieuwe belasting invoeren om jaarlijks 220 miljoen euro binnen te halen: een heel slecht idee vinden tientallen lezers van deze site. Belasting betalen is niemands hobby. Maar veel mensen vragen zich af: is dit serieus? 

20 reacties

 • Ryan Carvalho

  2 maanden geleden
  De provincie heeft al veel te veel geld. Met dat geld wordt dus blijkbaar te weinig mee gedaan. Natuurlijk hoef je het niet op te maken, een buffer is altijd verstandig. Maar ga nou niet de burgers verder uitknijpen, dat is niet de het recht wat een provincie mag hebben. Eigenlijk geen een overheidsinstantie heeft dat recht zonder enige vorm van logisch beleid dat de burger wil steunen.
 • Nelleke Kelder

  2 maanden geleden
  Het is toch schandalig om nog meer op te potten na het gigantische bedrag na verkoop van NUON aan Vattenfall. Personeel van NUON'S afgestoten bedrijven kregen cq hebben een schijntje overgehouden. Zelfs vakantie uren werden niet uitbetaald. En nu wil Gelderland geld hebben???? Die Markink moet maar eens plaats maken voor een goede provincie bestuurder.
 • Ron Mast

  2 maanden geleden
  Als Jan en zijn collega’s nou eens inleveren van hun (veel te hoge) salaris, dan komen we al aardig in de buurt. En nou niet zeggen, “zij doen er wel heel veel voor”, zij hebben die baan vrijwillig aangenomen.
 • Henk Melse

  2 maanden geleden
  Alleen maar bah.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Laat de provincie eerst maar eens stoppen met het subsidiëren van onzinnige projecten zoals een wielrenwedstrijd.