De Nasser Moskee aan de Heuvelweg in Veenendaal.
Volledig scherm
De Nasser Moskee aan de Heuvelweg in Veenendaal.

‘Veenendaal en Ede infiltreerden illegaal in moskeeën’: ‘Dit voelt als een mes in je rug’

UPDATEMoskeeën in Ede en Veenendaal zijn in opdracht van de gemeenten nauwlettend in de gaten gehouden. Dat gebeurde op een illegale manier, via bezoekers die undercover de gebedshuizen bezochten. Dat meldt NRC op basis van een geheim rapport.

17 reacties

 • R. Van den heuvel

  1 maand geleden
  In onze kerken is iedereen welkom en kan horen wat er gepredikt wordt als dat in moskeeën gebeurt mooi toch het blijft interessant om te horen wat daar verkondigd wordt
 • Niels van Hunen

  1 maand geleden
  Zouden kerkgenootschappen ook zo bezorgd zijn als iemand van de gemeente meeluistert? Misschien doen ze dat wel, ik zou zeggen laat ze maar komen, dat lijkt me prima daar wordt iedereen beter van. Iedereen is van harte welkom.
 • Cees Hootsen

  1 maand geleden
  Afbreken die handel.
 • Cor Kok

  1 maand geleden
  @ Beste Ron als jij mij wilt volgen ben je van harte welkom. Ook voor justitie heb ik geen geheimen. Dus helemaal een met Corien.
 • Joop Manuels

  1 maand geleden
  Er zal best wel een aanleiding zijn geweest waarom ze dit doen dat komt niet zo maar uit de lucht vallen. Hier en daar is in het verleden het een en ander voor gevallen vandaar deze actie.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  10

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Elf kittens tegelijk in de camera laten kijken? Huisdierenfotograaf Nynke lukt dat
  PREMIUM
  video

  Elf kittens tegelijk in de camera laten kijken? Huisdieren­fo­to­graaf Nynke lukt dat

  Je huisdier fantastisch op de foto zetten. Wel eens geprobeerd? Bijna-zenuwinzinking nietwaar?! Niet voor Nynke van Holten (47). Zij slaagt er zonder al te veel moeite in om een heel elftal jonge Noorse boskatten op een rijtje te zetten én ze allemaal in de camera te laten kijken. Zeker personeelsleden, pardon eigenaren, van katten weten hoe vreselijk lastig dat is. ,,Andere mensen kunnen koken, dit is mijn talent.’’