Volledig scherm
© Ed van Alem

Veenendaal wil dat rust terugkeert na debacle leerlingenvervoer

VEENENDAAL - De rust moet weer terugkeren in het leerlingenvervoer.Dat is een van de redenen waarom Veenendaal de komende jaren dieper in de buidel tast. Veenendaal komt na het mislukte avontuur met vervoerder Klomp terug van het principe dat het zo goedkoop mogelijk moet.

Het leerlingenvervoer heeft een roerig jaar achter de rug in Veenendaal.

Deal met Klomp
De gemeente sloot in 2013 een deal met Klomp uit Ede. Die kwam als goedkoopste uit de bus maar gaf echter in de zomer van 2015 de opdracht terug met nog tien maanden te gaan. Klomp trok het financieel niet meer en ging in april 2016 ook failliet. Willemsen de Koning nam het vervoer tijdelijk over totdat er een nieuwe deal werd gesloten met Noot personenvervoer.Dat gaat wel veel meer geld kosten.

Zes ton extra
Voor de jaren 2017 tot en met 2020 verwacht de gemeente een kleine zes ton extra aan kosten. Maar een herhaling van het echec met Klomp, dat niet meer, laten B en W weten naar aanleiding van vragen die de VVD heeft gesteld. Die partij wil ook weten waarom de kosten voor het leerlingenvervoer niet dekkend zijn te maken.

Bezuinigen
In 2013 wilde Veenendaal bij de aanbesteding vooral bezuinigen op het leerlingenvervoer. „Vanwege het principe 'economisch meest voordelige inschrijving' is de opdracht bij de vorige aanbesteding aan een prijsvechter gegund. Op basis van dat budget kon die aanbieder de opdracht niet waarmaken", aldus antwoorden aan de VVD.

Bij de nieuwe aanbesteding werd daarom niet meer naar de goedkoopste gezocht. „Voornaamste noodzakelijke kwaliteitsverbetering was dat er rust voor de leerlingen en hun ouders gerealiseerd werd na een hectische periode van wisselingen van vervoerders."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
RUST
0-1
PSVPSV
away logo