Volledig scherm
foto De Gelderlander

Veenendaalse makelaar wint zaak van ontevreden klant

VEENENDAAL - Een ontevreden klant die een makelaar uit Veenendaal voor de rechter had gedaagd heeft die zaak donderdag op alle punten verloren. De klant staptevanwege een vermeende fout bij de verkoop van een Edese woning naar de rechter.

De klager wilde vier jaar geleden de woning aan de Bennekomseweg verkopen samen met zijn toenmalige vrouw. Hun eerste koper kreeg de financiering niet rond. Daarna moest de woning voor een lager bedrag worden verkocht. De klager vond dat de makelaar een fout had gemaakt. Hij spande een kort geding aan en hij eiste 24.000 euro.

Moeilijkheden
De rechter oordeelde dat een kort geding niet geschikt is voor deze zaak. De klager heeft zelf gezegd dat hij in financiële moeilijkheden verkeert. Een rechter mag in een kort geding nooit een geldbedrag toewijzen als dit mogelijk niet kan worden terugbetaald. Maar de rechter beoordeelde de zaak ook inhoudelijk. Zij vond dat de makelaar zijn klant juist had geïnformeerd over het voorbehoud dat een koper van een huis kan maken. De klager moet ook nog de proceskosten van de makelaar betalen.