Volledig scherm
Moskee Nasser. Foto DG

Veenendaalse moskee neemt afstand van haatimam

VEENENDAAL - Het moskeebestuur van de Veenendaalse moskee Nasser laat weten niets te maken te hebben met haatimam El Alami Amaouch. Het bestuur vreest voor imagoschade.

„Wij kennen hem niet en hebben ook niets met hem te maken gehad”, laat Hassan Saidi - sinds 2008 voorzitter van de stichting moskee Nasser - weten. Bij het raadslid van D66 in Veenendaal, stond de telefoon woensdagochtend roodgloeiend nadat het nieuws bekend werd dat Amaouch zich in Veenendaal op zou houden. „Met de Nasser moskee heeft hij niets te maken, hij is hier nooit binnen geweest en heeft zeker niet gepredikt. We hebben een eigen imam die al sinds 1985 hier zit.”

Schade
Saidi vreest dat het mogelijke verblijf van uitgezette imam in Veenendaal het imago van de Marokkaanse moskee geen goed doet. De geloofsgemeenschap verhuist volgend jaar naar een nieuw gebouw in Veenendaal. „Want als moskee hebben we er altijd veel energie in gestoken om een goede band te creëren met de omwonenden en de buurt. We geven ook rondleidingen, iedereen kan komen kijken.”

Volledig scherm
De gevreesde haatimam El Alami Amaouch wordt nu regelmatig gesignaleerd in Veenendaal