De grootmoeder van Deedee zorgt al 4 jaar in Nederland voor haar kleindochter. Op de achtergrond links directeur Clazien Sonneveld en rechts juf Esther Borst.
Volledig scherm
De grootmoeder van Deedee zorgt al 4 jaar in Nederland voor haar kleindochter. Op de achtergrond links directeur Clazien Sonneveld en rechts juf Esther Borst. © Sandra Zeilstra

Verblijfsvergunning 4-jarige Deedee zorgt voor blijdschap én woede

De vierjarige Deedee uit Waddinxveen mag in Nederland bij haar overgrootoma blijven. Ze heeft vanmiddag volledig onverwacht haar verblijfsvergunning gekregen. Het kleutertje stond op het punt uitgezet te worden naar Liberia, het  geboorteland van haar ouders. Schooldirecteur Clazien Sonneveld van basisschool Kleurrijk bevestigt dit goede nieuws.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Leids coronavaccin lijkt te werken bij jongeren én ouderen: ‘Tot nu toe alleen maar goed nieuws’
    PREMIUM

    Leids coronavac­cin lijkt te werken bij jongeren én ouderen: ‘Tot nu toe alleen maar goed nieuws’

    Het coronavaccin dat door Janssen Vaccines in Leiden is ontwikkeld, wordt sinds deze week getest op 60.000 mensen in de VS, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. De resultaten lijken, ook bij mensen, ontzettend veelbelovend. Komt het ei van Columbus straks dan echt uit Nederland? We vragen het viroloog Hanneke Schuitemaker, die de ontwikkeling van het vaccin leidt. ,,Tot nu toe krijgen we alleen maar goed nieuws.”