Volledig scherm
© ANP

'Verbouwing pand H&M Veenendaal moet stoppen'

VEENENDAAL - De verbouwing van het pand van Hennis en Mauritz (H&M) aan de Hoofdstraat in het centrum van Veenendaal moet onmiddellijk worden stilgelegd. Deze verbouwing zorgt voor meer leegstand en dat is in strijd met het beleid van de gemeente.

Dat betoogde de advocate van de eigenaar van winkelcentrum De Corridor in Veenendaal afgelopen vrijdag in een kort geding bij de bestuursrechter in Utrecht. Er is meer dan genoeg winkelruimte in Veenendaal, meent de advocate van eigenaar CBRE.

Twee verdiepingen
Winkels in Veenendaal mogen alleen op de begane grond, maar bepaalde plekken moeten worden gebruikt om de loop in het winkelhart te houden. De Zweedse modegigant krijgt nu toch toestemming van de gemeente om twee verdiepingen te gebruiken.

Dat klopt niet, vindt CBRE. De advocate gaf aan dat de H&M in het leegstaande V&D-pand kan. Een verdieping van dat pand is zelfs voldoende.

'Goede loop'
De gemeente meent aan dat de vergunning alleen kleine foutjes bevat. Een goede loop in het centrum is van cruciaal belang en met de Zweedse publiekstrekker op die plek ontstaat er juist meer loop, stelde de gemeente.

Investering
De advocate van de verhuurder van het H&M-pand wees erop dat de bouwplannen in ieder geval zijn toegestaan. Als blijkt dat het gebruik door de modewinkel niet mag, dan zal de verhuurder zich daaraan houden.

Maar een investering van een half miljoen euro gaat verloren als de bouw wordt stilgelegd. De verhuurder zelf vertelde aan de rechter dat H&M helemaal geen zin heeft om naar het leegstaande pand van V&D te verhuizen.

De rechter doet op 25 november uitspraak.