Volledig scherm
© Roland Heitink / Persbureau Heitink

Verdachte autobranden Veldhuizen vrijgelaten

EDE - De 20-jarige Edenaar Ayoub N., die verdacht wordt van een aantal autobranden in de wijk Veldhuizen in mei dit jaar, is weer op vrije voeten.N. wordt ook verdacht van een reeks inbraken door heel het land.

De Edenaar stond vorige week voor de rechter. N. zou door het hele land hebben ingebroken samen met drie andere jonge Edenaren. Twee van hen, Youssef A. en Soufian B. (beiden 20) mogen de verdere rechtsgang ook in vrijheid afwachten. De vierde verdachte, de 17-jarige Rafik B., zit nog altijd in de cel.

Getuigen
In de zaak van deze reeks inbraken moeten nog meerdere getuigen worden gehoord. Pas als die gehoord zijn, zal de zaak inhoudelijk worden behandeld.

Onderzoek
Het onderzoek naar de reeks autobranden van begin mei is nog gaande. Na rellen tussen politie en jongeren gingen er in de wijk veertien auto's in vlammen op. Op woensdag15 juni hielden agentenN. aan. Hijzat al in de cel sinds 22 mei, toen hij samen met Rafik B. werd aangehouden bij een poging tot woninginbraak aan de Vondellaan in Veenendaal.

Enige verdachte
Na de aanhouding van N. op zondag 22 mei gingen er in Ede, buiten de wijk Veldhuizen, ook nog verschillende auto's in vlammen op. De politie houdt er sterk rekening mee dat er meerdere dadergroepen actief zijn geweest.

Een woordvoerder kan niet zeggen wanneer het onderzoek naar de branden in Veldhuizen wordt afgesloten. N. is vooralsnog de enige verdachte.