Volledig scherm
De brand heeft het voormalig restaurant volledig verwoest. © Roland Heitink

Verdachte brandstichtingen Elst betuigt huilend spijt

ELST - Een van de twee 21-jarige verdachten van diverse brandstichtingen in Elst heeft spijt. Desondanks moet hij de strafzaak tegen hem in de cel afwachten.

„Het is stom geweest om hierin mee te gaan. Ik heb er spijt van en hoop dat ik geholpen word.”

Tranen
Na deze woorden barstte een 21-jarige inwoner van Elst voor de rechtbank in Arnhem in tranen uit. Hij zit samen met een 22-jarige plaatsgenootvast op verdenking van brandstichting in voormalig restaurant De Bronzen Wereld aan De Wuurde en in een leegstaande woonboerderij aan de Hollanderbroeksestraat in Elst.

Ook zouden de twee een auto en twee schuttingen in Elst in brand hebben gestoken en strobalen in Valburg.

Herhaling
Tijdens de proforma-zitting deze week verzochtde advocaat van de jongste verdachte of zijn cliënt de rechtszaak thuis mocht afwachten. Volgens de advocaat heeft de andere verdachte de branden aangestoken en hebben de tweegeen contact meer. Ook heeftde psychologe die zijn cliënt onderzocht in haar onderzoeksrapport gemeld dat de kans op herhaling klein is.

Behandeling
De officier van justitie zei dat het rapport juist toontdat de verdachte in behandeling moet om te voorkomen dat hij weer brand sticht. De verdachte wil graag behandeld worden, bleek uit zijn emotionele uitbarsting.

De advocate van de oudste verdachte deed geen poging haar cliënt vrij te krijgen. De inhoudelijke behandeling van de zaak staatgepland voor woensdag 7 december.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
49'
0-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
48'
0-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo