Volledig scherm
Politieagenten ter plaatse bij het afgezette Café Istanbul in de Nijmeegse wijk Malvert © ANP

Verdachte dubbele moord Malvert: het was de hel op aarde

ARNHEM/ NIJMEGEN - Wat zich op maandag 9 mei afspeelde in café Istanbul in Nijmegen, was 'de hel op aarde'. Dat zei de 36-jarige Bjorn D., een van de twee hoofdverdachten van de dubbele moord in het Nijmeegse café, woensdagochtend in de rechtbank in Arnhem.

BjornD. was de enige en dit keer voor het eerstaanwezige verdachte tijdens de tweede pro forma-zittingin deze zaak.

Advocaat
De advocaat van Bjorn D. heeft de rechter gevraagd omzijn cliënt vrij te laten,want hijzou niet geschoten hebben, aldus de raadsman. De rechter stemde hier niet mee in.

Gebeld
Volgens D. werd hij destijds doorde eigenaar van het café gebeld met het verzoek onmiddellijk naar het pand te komen. D. belde daarop zijn broer en samen gingen ze naar het pand. Dat zijn broer op dat moment een pistool bij zich had, wist Bjorn D. naar eigen zeggen niet. Niet veel later werden in het café twee broers doodgeschoten.Nog dezelfde nacht werden de broers D. in het Brabantse Nuland opgepakt. Gjordan zou de politie hebben toegegeven dat hij heeft geschoten.

Het Openbaar Ministerie gelooft het verweer van Bjorn D. nieten zegt dat beide broers wapens bij zich hadden. Die zijn overigens nooit teruggevonden.

Bekentenis
Bij de eerste pro forma in augustus waren de twee verdachten niet aanwezig. Volgens hun advocaten beroepen de broers zich op zelfverdediging.