Volledig scherm
Het balkon van de woning is afgeschermd met een wit doek. © DG

Verdachte zaak dode Cuijk blijft vast

CUIJK - De 28-jarige verdachte van het doden van een 45-jarige man in Cuijk blijft langer vast zitten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. Zijn voorarrest is verlengd met 90 dagen. Het slachtoffer werd dood gevonden in zijn appartement in Cuijk.

Binnen deze 3 maanden, naar verwachting in januari, moet de verdachte voor het eerst voor een rechter verschenen zijn.

Verdachte
De rechter-commissaris besloot twee weken geleden al dat de 28-jarige Cuijkenaar tijdens het recherche onderzoek niet vrijgelaten mocht worden. De man werd een dag na de vondst van het slachtoffer op 16 oktober aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van het met geweld om het leven brengen van zijn plaatsgenoot. Het slachtoffer woonde in een huurappartement van Mooiland aan de Parallelweg, tegenover het station van Cuijk.

Advocaat
De verdachte zit nog altijd 'in beperking' vast. Dit betekent dat hij vanuit zijn cel alleen contact mag hebben met zijn advocaat. „Dat gebeurt in het belang van het onderzoek, dat nog altijd in volle gang is”, zegt een woordvoerster van het OM in Den Bosch. Over de aanleiding van het geweldsmisdrijf, laat justitie nog altijd niks los.