Jeminka van Rieck bij het verpleeghuis van haar overleden moeder.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeminka van Rieck bij het verpleeghuis van haar overleden moeder. © Jan van den Brink

Verdriet in het verpleeghuis: 'Moeder overleefde corona, maar stierf door de eenzaamheid’

De uitvaartdienst voor de 92-jarige moeder van Jeminka van Rieck was afgelopen maandag. ,,Ze heeft de corona-epidemie overleefd, de verplichte eenzaamheid van de afgelopen maanden niet.’’ Het is een voorbeeld van de situatie in de verpleeghuizen tijdens de coronacrisis.

17 reacties

 • theo

  7 maanden geleden
  Kijk mijn moeder is ook 94 en zit ook al maanden zonder bezoek kijk het zijn oude mensen mensen van elke dag ze kunnen gewoon sterven dat hoeft niet speciaal eenzaamheid te zijn ik vind dat je respect moet hebben voor de verzorgenden die proberen de corona buiten de deur te houden of willen jullie met alle geweld iemand de schuld hiervan geven mijn moeder zegt kop op het komt wel goed 
 • Poe

  7 maanden geleden
  Ze zijn met hun verzorging van volledig onbeschermd naar beschermd gegaan . In andere jaren is de doodsoorzaak van oudjes vaak een griepje . Dit vreselijke virus heeft gelukkig meer aandacht gekregen , maar we zijn er nog lang niet vanaf .
 • de heer J. Zomers (67)

  7 maanden geleden
  De verplichte eenzaamheid had eigenlijk niet gehoeven.We weten dat je in de buitenlucht of op je balkon vrijwel niet besmet kunt raken.De oude mensen hadden rustig bezoek mogen ontvangen indien je zorgt dat ze in de open lucht vertoeven of op een overdekte plein (binnenplaats) bij het zorgcentrum.Het RIVM wist dit met de kennis die ze vanuit China hadden, maar ze hebben dit niet gepromoot  waardoor oude mensen (onnodig) in eenzaamheid zijn gestorven.
 • Patries

  7 maanden geleden
  De beste mogelijkheid is behoud van zelfbeschikkingsrecht. Zeker in de nadagen van je leven. 
 • Titus

  7 maanden geleden
  Eerst wordt het leven te ingewikkeld gemaakt voor ouderen, de digitale wereld veroorzaakte al; veel stress en onmacht,  nu is elke zelfbeschikking ook al op de schop. We worden allemaal in een mal geduwd en keuzes mogen we niet maken!  Zo ziet het eruit voor bewoners van veel verpleegtehuizen, maar evengoed voor nog thuiswonende ouderen.   Zou van de daken willen roepen: Wees niet té gezagsgetrouw en geloof niet alles wat autoriteiten gaan doen voor uw bestwil!   Eigen regie voor ouderen  zoals beloofd, wordt steeds moeilijker!  
 1. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

 2. Regen op komst: 'Het wordt een zeer natte dinsdag'
  Play

  Regen op komst: 'Het wordt een zeer natte dinsdag'