Volledig scherm
Schaatsen bij de Wageningse uiterwaarden. Foto: Mark van Steenbergen/DG

Verenigingen pleiten voor watersportbaan in Wageningse uiterwaarden

WAGENINGEN - Een watersportbaan voor roeiers en zeilers in de Wageningse uiterwaarden.Dat is een idee dat de Wageningse watersportverenigingen Vada en Argo omarmen in de discussie over de aanpak van de Grebbedijk en uiterwaarden.

Afgelopen zaterdag werd enthousiast gereageerd op de, nog prille ideeën, tijdens het drukbezochte open huis van waterschap Vallei en Veluwe bij Argo.

Verlengd
Uitgangspunt bij de watersportbaan is de oude rivierstrang in de Bovenste Polder waar nu in de winter geschaatst wordt. Die moet dan liefst wel verlengd, bijna verdubbeld,worden tot zo'n 2 kilometer. Dat is de lengte van een officiële wedstrijdroeibaan.

Strandje
Volgens Vada-bestuurslid Alex Grashof is de combinatie schaats- en roeibaan goed te doen: „Als er ijs ligt roeien of zeilen wij niet. En omgekeerd." Het idee wordt serieus genomen door gemeente en waterschap en is opgenomen in het voorkeursscenario van de 'ruimtelijke ambitie Grebbedijk Deltadijk'. Ook zouden er kansen zijn voor een strandje om veilig te kunnen zwemmen bij de watersportbaan en -vijver. Wageningen telt zo'n 1.200 actieve watersporters.

Lees voor een uitgebreid verhaal over de watersportbaan De Gelderlander, editie Vallei, van dinsdag 18 oktober of de e-paper.