Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Verkeer naar Sancta Maria Nijmegen wellicht toch via Energieweg

NIJMEGEN - Autoverkeer van en naar een nieuw te bouwen woonbuurtbij een voormalig kloosterin de Nijmeegse wijk Hees, mag mogelijk toch rijden via de Energieweg.

De buurt vreest dat het anders te druk wordt in de wijk. De gemeente was in eerste instantie tegen het plan, maar bekijkt alsnog de mogelijkheden. Dat liet een verkeersambtenaar weten tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Woningbouw
Omwonenden zijn geïnformeerd over de voorlopige bouwplannen die de gemeente met projectontwikkelaar Bob van de Water heeft uitgewerkt. Van de Water wil het monumentale klooster Sancta Maria opknappen en hierin appartementen vestigen voor ouderen. Verder wil hij onderdak bieden aan dagbesteding, een wijkcentrum en kinderopvang.

Om dit te kunnen betalen, denkt de ontwikkelaar aan de bouw van dertigtot veertigwoningen tussen het klooster en de Energieweg.

Gematigd positief
Waar nieuwbouwplannen in een woonwijk vaak op weerstand stuiten, reageerden de aanwezige buurtbewoners tijdens de bijeenkomst gematigd positief.

Jan de Kanter van werkgroep Sancta Maria: „Nieuwe woningen gaan ten koste van groen, maar we weten ook dat Van de Water het klooster niet kan renoveren zonder het geld van de huizen. Zonder renovatie raakt het klooster verder in verval. Dan kiezen we liever voor woningen én behoud van het klooster met zijn mooie sfeer."