Volledig scherm
© Bert Beelen

Verkeersles voor scheurende pizzakoeriers in Nijmegen

NIJMEGEN - Scheurende pizzakoeriers zorgen regelmatig voor gevaarlijke verkeerssituaties. Daarom starttede Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) dinsdagmorgenbij de Domino's in Nijmegen met een verkeersles voor maaltijdbezorgers.

Door een gebrek aan inzicht en hoge tijdsdrukontstaan er volgens de KNMV gevaarlijke situaties. Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid hebben bestuurders van bromfietsen een grotere kans op een ongeluk dan automobilisten. De KNMV hoopt die kans door de verkeersles te verkleinen.

Gefilmd
Domino's Nijmegen ishet eerste bedrijf dat hieraan meedoet.De deelnemers kregen dinsdagmorgen vooraf een theorielesje en mochten daarna de weg op. Alle deelnemers werden door een instructeur gefilmd. „Door ze te filmen kunnen ze hun eigen rijgedrag bekijken. Ook kunnen ze dan zien hoe de verkeerssituatie was en hoe zij wellicht beter met het verkeer kunnen omgaan", zegt Gerard van Veluwen van de KNMV.

Respect
Youri van Dooren (21) werkt bij Domino's Nijmegen en is een van de deelnemers van de cursus. „Ik heb het idee dat automobilisten geen respect hebben voor pizzakoeriers. Ze snijden me vaak af of reageren geïrriteerd. Ik vond het daarom wel interessant om hierbij te zijn."

Meer over de verkeerstest in de Gelderlander van woensdag 26 oktober, editie Nijmegen, of in de e-paper.

Volledig scherm
De pizzakoeriers mochten na de theorieles de weg op. © Bert Beelen
Steeds meer mensen maken gebruik van een brommer of scooter om door het drukke verkeer te manoeuvreren. Ook bedrijven en bezorgdiensten maken er gebruik van, maar ondanks de invoering van het brommerrijbewijs komen deze bestuurders niet altijd positief in het nieuws. Om de veiligheid van brommerrijders te verbeteren en overlast voor anderen te verminderen heeft de KNMV de Voortgezette Rijvaardigheid Opleiding ‘VRO Risico Brommer’ ontwikkeld. Tijdens deze aantrekkelijke cursus wordt niet met een vingertje gezwaaid, de brommer hoeft niet op de rollerbank en er worden geen verkeersboetes uitgedeeld. Wel worden aan de hand van videobeelden en oefeningen concrete tips gegeven om veiliger aan het verkeer deel te kunnen nemen. Bezoek onze website voor meer informatie: http://www.knmv.nl/opleidingen/Cursusaanbod-KNMV/vro-risico-bromfiets/

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo