Volledig scherm
De Tielse wethouder Laurens Verspuij in New York. © privécollectie

'Verkiezing Trump lijkt op Brexit en Oekraïne-referendum'

TIEL -De Tielse wethouder Laurens Verspuij (D66) maakt er een traditie van om tijdens de Amerikaanse verkiezingen in de VS te zijn. Acht jaar geleden was hij in Washington, vier jaar geleden in Chigago en nu in New York.

„Ik stond tussen de Clinton-aanhang naar een groot scherm naar de uitslagen te kijken. Men dacht: het zal wel spannend worden, maar Clinton zal uiteindelijk wel president worden. De mensen waren zichtbaar aangeslagen toen het anders liep.”

Parallel
Verspuij herkent wat er is gebeurd in Amerika. Het loopt parellel met Brexit en het Oekraïne-referendum. „Er is angst voor economische onzekerheid, de naweeën van de crisis werken door, er is angst voor buitenlanders. Daar hebben we in Europa ook mee te maken. De deksel is van de hogedrukpan af en ik heb geen idee waar het naartoe gaat. Het maakt krachten vrij die niet fris zijn.”

Antwoord
Het is voor Verspuij duidelijk dat de progressieve partijen met een antwoord moeten komen. „We moeten de mensen een toekomstperspectief bieden; werk en een loon dat stijgt.”

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo