Spelers van Vitesse zijn in stadion GelreDome bezig met de warming-up voor de wedstrijd tegen AZ, mei dit jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Spelers van Vitesse zijn in stadion GelreDome bezig met de warming-up voor de wedstrijd tegen AZ, mei dit jaar. © Pro Shots / Stefan Koops

Verkoop Vitesse nabij: waarom gaat de club niet zelfstandig verder?

De Russen stappen na twaalf jaar op bij Vitesse. De club is schuldenvrij, maar praat al met een nieuwe eigenaar. Waarom gaat de eredivisionist niet gewoon zelfstandig verder?

14 reacties

 • Martin De Beer

  1 maand geleden
  Komen ze weer met hun ambisties, vitesse is en blijft een provincieclubje zonder enig allure, waarom willen ze hoogvlieger zijn wetende dat ze dan ook weer keihard crashen.
 • J Peters

  2 maanden geleden
  Vitesse is nu drie keer door het oog van de naald gekropen (2000,2008,2022). Driemaal is scheepsrecht. Hopelijk is de club wijzer geworden en stort het zich niet weer in een avontuur van een nieuwe eigenaar die de club uiteindelijk de kop kost.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  @G J Mek. De supporters zijn geen eigenaar. Ze mogen tegen betaling van het entreegeld gewoon af en toe een wedstrijdje bekijken en daar blijft het bij. Ze bepalen niet wat er gebeurt.
 • G.J Mek

  2 maanden geleden
  Eelco de Boer. maar daar zitten wel de meeste supporters. van Vitesse.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  @Bert, In dat geval is het waarschijnlijk dat deze Rus ook nooit de echte eigenaar is geweest, maar slechts een stroman, net zoals Jordania en Tsjigirinski.