‘Vermaist’ ons land ten koste van de natuur? Er zijn niet meer velden, de mais staat alleen veel hoger

De maisplanten staan deze zomer overal hoog in de regio. Het roept op sociale media flinke discussie op. Is er sprake van ‘vermaising’ van het landschap in Nederland?

55 reacties

 • Mattie Veld

  9 maanden geleden
  Onzin Rob, jullie stichting is tegen de boeren, dat staat overal in jullie zogenaamde "speerpunten", mij maak je niets wijs. Als de mais er straks af is hebben jullie wel weer wat anders om over te zeuren. Hier laat ik het bij, want ik kan mijn dag wel beter besteden!
 • R Bongers

  9 maanden geleden
  @mattie, verdiep je eens in de achtergrond van de stichting St LBG voordat je (opnieuw) iets niet onderbouwd roeptoetert.
 • Mattie Veld

  9 maanden geleden
  @Rob volgens mij ben jij geen boer, maar je wilt ze wel regels opleggen, ik vraag me af waar jij je eigenlijk mee bemoeit met je stichtinkje.
 • Leos Vriend

  9 maanden geleden
  M. Coole, watt bedoel je met niet inzien dat het roer om moet? Juist de landbouw is zeer hard aan het verduurzamen, massaal worden graspercelen ingezaaid met kruidenrijk gras, of grasklaver, kunstmest- antibiotica- en bestrijdingsmiddelgebruik gebruik is meer dan gehalveerd in 25 jaar, aantal dieren daalt hard, akkerrandenbeheer loopt als een tierelier, Nederlandse koeien zijn wereldwijd koploper qua duurzaamheid en welzijn Weidegang melkvee stijgt elk jaar nog, enz. enz.
 • Leos Vriend

  9 maanden geleden
  Nonsens Bart, LTO lult nergens een verhaal omheen, LTO is juist zeer actief bezig om het glyfosaatgebruik in de maisteelt te minimaliseren, laatste 2 jaar is het gelukkig al zeer sterk verminderd. En maisteelt is niet per definitie slecht voor biodiversiteit en bodemleven, in maisteelt wordt relatief zeer weinig bestrijdingsmiddel gebruikt, met groenbemesters wordt uitspoeling van nutriënten naar bodem voorkomen, en qua biodiversiteit is er niet zo veel mis.