Volledig scherm
De boom is een stille getuige van het ongeval in Uddel waarbij een 26-jarige man uit die plaats om het leven kwam. © Kevin Hagens

Veroorzaker (17) dodelijk ongeluk in Uddel had geen rijbewijs

Het ongeluk waarbij afgelopen vrijdag een 26-jarige bijrijder uit Uddel om het leven kwam, heeft een nóg dramatischer karakter gekregen. De 17-jarige bestuurder van de auto die tegen een boom botste, had volgens de politie geen rijbewijs.

Het onderzoek naar toedracht van het fatale ongeluk is nog in volle gang. ,,We hebben wel vermoedens, maar die willen we eerst staven", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhof. ,,Zo is er bloed afgenomen bij de bestuurder, maar daar hebben we nog geen uitsluitsel over. Omdat het een eenzijdig ongeval was waarbij geen getuigen waren, zal de bestuurder ons meer moeten vertellen.”

Operaties

Want doordat hij zonder rijbewijs achter het stuur zat, is de zeventienjarige behalve slachtoffer ook verdachte. ,,Er is geen aanhouding geweest. Omdat hij diverse operaties achter de rug heeft, heeft ook nog geen verklaring afgelegd. Hij is buitenlevensgevaar, maar zal daarvoor eerst moeten herstellen.”

Het ongeluk gebeurde vrijdagavond laat. Pal na het uitrijden van de gemeente Apeldoorn raakte de auto op het Uddelerveen in een wat flauwe bocht van de weg. Het voertuig kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De 26-jarige bijrijder overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van die klap. 

Verslagen

De verslagenheid in Uddel is groot. Temeer er vorige week dinsdag bij een ongeval op de provinciale weg richting Harderwijk ook al een dorpsgenoot (19) verongelukte. Hij overleed aan de gevolgen van een frontale botsing. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.