Volledig scherm
© Thinkstock

Verplichte opname voor dreigende Arnhemmer

ARNHEM - Een 35-jarige Arnhemmer heeft door de rechter een ISDmaatregel opgelegd gekregen voor de duur van twee jaar. Hij kreeg deze straf voor een reeks bedreigingen en een diefstal in supermarkt de Jumbo.

De ISD maatregel is een combinatie van celen behandeling die wordt opgelegd aan aan stelselmatige veelplegers met een verslavingsproblematiek

Slecht geheugen
De man kon bij de rechter vandaagmaar weinig over de vermeende strafbare feiten vertellen. „Mevrouw de rechter, ik weet niet eens wat ik eergisteren heb gegeten. Ik heb een heel slecht geheugen. Zal door de drank komen.”

Blik bier
De man liep op 29 april van dit jaar door de Jumbo met een geopend blik bier en hader nog eens twee in zijn jaszakken verstopt. Toen hij zonder te betalen via een gesloten kassa de supermarkt verliet schold hij de hem achtervolgende medewerkers uit: ‘Wegwezen, of ik steek jullie allemaal neer!’

Vermoorden
Deze zomer viel hij bij een bushokje nabij het Velperplein willekeurige mensen verbaal lastig.‘Ik heb een mes bij me en ga zo meteen iemand vermoorden’, vertelde hij. Omstanders belden de politie. „Ik kan me daar niets van herinneren”, verklaarde hij voor de rechtbank. “Weet u zeker dat u niet iemand anders moet hebben?”

Clean
Inmiddels is de Arnhemmer, die sinds het laatste voorval in voorarrest vastzit, anderhalve maand clean. Hij liet weten geen bezwaar te hebben tegen de nu opgelegde maatregel.„Ik ben 35, heb nog niets met mijn leven gedaan. Mijn eigen kind zelfs nog nooit gezien. Ik wil heel graag dat het nu eens klaar is met de alcohol.”