Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Reuters

Verslaafd aan je smartphone? Pas op! De gevolgen zijn ernstig

We horen steeds vaker over het fenomeen smartphoneverslaving. Nieuw onderzoek wijst uit dat de gevolgen van het mateloos checken van onze mobieltjes desastreus zijn. Iemand die vaak op zijn telefoon tuurt, heeft meer kans op depressieve gevoelens, ontwikkelt minder inlevingsvermogen en is minder creatief.

6 reacties

 • Cora van Son

  5 jaar geleden
  poepen het liefst op de fiets in de luier, schaam je, kan helaas niet meer fietsen en door darmziekte ben ik verplicht om luier te dragen, en dat doe ik echt niet omdat ik m'n telefoon moet zien als jij denkt dat dat anders kan laat het me dan maar weten maar schaam je diep
 • Mening

  5 jaar geleden
  Denk dat het tijd wordt dat iemand het gaat vergelijken met roken. Wordt het helemaal rustig in de kroeg!
 • Piet

  5 jaar geleden
  Tja, 'sociale media' noemt men dat. Klinkend voorbeeld van een verkeerde term. Misschien moet er een a voor?
 • bill raven

  5 jaar geleden
  ik heb geen smartphone en I love it!
 • Binnenlander

  5 jaar geleden
  Mij wordt verweten oud te worden omdat ik niet zo mee ga met dat smartgedoe. Ik heb er wel een maar dien volgens anderen sneller te reageren op een app. Ik denk er maar over om weer een ouderwetse gsm aan te schaffen. Dat geeft wat meer rust.
 1. Peter wachtte jaren op donorhart, cruciale telefoontje negeerde hij bijna: ‘Zag geen nummerherkenning’
  PREMIUM

  Peter wachtte jaren op donorhart, cruciale telefoon­tje negeerde hij bijna: ‘Zag geen nummerher­ken­ning’

  Peter Melsen zit er fris als een hoentje bij. Tot hij zijn trui omhoog trekt: overal beurse plekken, een apparaatje in verband ingepakt op zijn buik, slangetjes en een lange hechting over zijn borstkas. Uiterlijke verschijnselen waar de patiënt om lacht. Vanbinnen tikt iets - ‘bonk, bonk, bonk’ - wat hij lang niet heeft gehoord: een luid en duidelijk werkend hart. ,,Ik denk er maar niet aan dat het een hart van een ander is.”
  Rotterdam
 2. Daley Blind lid van de club van 100: ‘De voorzet op Robin van Persie heeft mijn hele leven veranderd’
  PREMIUM

  Daley Blind lid van de club van 100: ‘De voorzet op Robin van Persie heeft mijn hele leven veranderd’

  Ronald Koeman omschreef het als het enige lichtpuntje dat hij zag bij Frankrijk - Nederland, Daley Blind die als invaller zijn 100ste interland speelde. Die mijlpaal brengt Blind in een rijtje met onder anderen Wesley Sneijder, Edwin van der Sar, Robin van Persie en Phillip Cocu. Welke van die 100 duels zet hij in zijn persoonlijke top-5? En aan welke interland wordt hij liefst nooit meer herinnerd?