Volledig scherm
Ambulancebroeders bij de woning van de moeder en haar baby. © SK-media

Vervolgonderzoek nodig naar dode baby in Cuijk

CUIJK - Er blijven veel vragen onbeantwoord over de de baby die dinsdagavond is overleden in een woning aan de Parallelweg in Cuijk. Volgens de politie heeft forensisch onderzoek dinsdagavond nog geen uitsluitsel gegeven en is vervolgonderzoek nodig.

Het kindje raakte onwel toen de moeder medische hulp kreeg in het huis. Waarom de moeder werd geholpen, wil de politie niet zeggen. Er is nog geprobeerd de baby te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Omstandigheden
De politie onderzoekt de dood van het kindje omdat 'de omstandigheden daar aanleiding toe geven', maar er wordt niets gezegd over de inhoud van die omstandigheden. Ook beantwoordt een zegsman geen vragen over de precieze leeftijd of het geslacht van de baby, of het kind door een misdrijf om het leven is gekomen en of er andere mensen in de woning waren ten tijde van het overlijden.

Slechts duidelijk is dat forensisch onderzoekers dinsdagavond aan het werk zijn in de woning. Tegen 23.40 uur meldde de politie dat het onderzoek was afgerond. Dit gaf uiteindelijk nog geen duidelijkheid, waardoor vervolgonderzoek nodig is. Mensen 'in de omgeving van de moeder' worden woensdag verhoord, aldus de politie op Twitter.

Geen antwoord
De verwachting is dat er dinsdagavond geen antwoorden meer komen op de vragen die er nog zijn. Op Twitter meldt de politie dat met alle scenario's rekening wordt gehouden.

De moeder is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het met haar gaat en wat de aard van haar verwondingen is, is evenmin bekend.

Bewoner gedood
In dezelfde flat werd medio vorige maand een 45-jarige bewoner om het leven gebracht. Daarvoor is een 28-jarige man uit Cuijk gearresteerd. Hij zit nog vast.