Volledig scherm
© Thinkstock

Verwenmarkt voor Gennepse mantelzorgers

GENNEP - Zo'n 200 mantelzorgers uit de gemeente Gennep kunnen zich op vrijdag 25 november eens lekker zelf laten verwennen.

Ze krijgen van de gemeente een portemonnee met daarin nepeuro's. Met dat 'Monopolygeld' kunnen de mensen die door het jaar heen de zorg hebben over familieleden, vrienden, buren of anderen de verwen- en ontmoetingsmarkt op. Die staat op die dag in Pica Mare in Gennep.

Mantelzorgcompliment
Die markt heeft Gennep in het leven geroepen ter vervanging van het mantelzorgcompliment. Mensen die door de ontvangers van de mantelzorg worden aangedragen, komen hiervoor in aanmerking. Tijdens de markt kunnen de mantelzorgers voor ongeveer 100 euro aan diensten en spullen aanschaffen.

Pas
In Gennep krijgen mantelzorgers met ingang van het nieuwe kalenderjaar 2017 de beschikking over een zogeheten Mantelzorgcomplimentenpas. Met die gratis pas kunnen zorggevers terecht bij diverse ondernemers en instanties in de gemeente Gennep. Op vertoon van de pas krijgen de houders korting en kunnen ze gebruik maken van aantrekkelijke deals.

Ondernemers kunnen zelf bepalen wat ze voor korting of extraatje geven. Het is voor ondernemers een manier om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.