Het deels ingestorte uitvak van De Goffert. De onderste rijen zijn tegenwoordig staanplaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het deels ingestorte uitvak van De Goffert. De onderste rijen zijn tegenwoordig staanplaatsen. © Pro Shots / Erik Pasman

Verwijderen stoelen leidde tot instorting uitvak NEC, zegt constructeur. ‘Je moet gewoon op je krent zitten’

NIJMEGEN - De verwijdering van stoelen heeft mogelijk geleid tot de instorting van een deel van het uitvak van NEC-stadion De Goffert in Nijmegen. Stadions zijn niet bedoeld voor een samengepakte groep supporters die host. Dat valt op te maken uit een reactie van constructeur Andries Broersma van Bureau Broersma, die eerder betrokken was bij de bouw van het ingestorte AFAS Stadion van AZ, in een artikel van vakblad Cobouw

29 reacties

 • Bartels

  1 jaar geleden
  Balkje eronder en stoelen het uitval + vak 080 helaas. Dan is het weer veilig. Uiteraard onderhoud nazien. Daarnaast behoord de gemeente een veilig stadion af te leveren.
 • M van Raaij

  1 jaar geleden
  Het is eigen frequentie brengen van een constructie kan ervoor zorgen dat die constructie bezwijkt. De kans dat dit hier het geval is lijkt me vrij groot. Die eigen frequentie is de reden dat groepen die over een brug lopen uit de pas moeten lopen. Zelfs wind kan dit veroorzaken. Zoek maar het filmpje van de Tocahoma bridge maar eens op om te zien wat eigenfrequentie is en hoe de wind op die manier een complete brug sloopt.
 • Piet Moenen

  1 jaar geleden
  Ik dacht heiselstadion.... We leren nooit van andermans fouten he .
 • Theo van Tuil

  1 jaar geleden
  Wie verantwoordelijk is kan een fikse schadeclaim tegemoet zien. Wellicht begint Dhr. Broesma zich in te dekken...
 • A. Diepeveen

  1 jaar geleden
  Een voetbal stadion bouwen waar je netjes stil moet blijven zitten. Misschien moet ja maar geen stadions bouwen als je dat niet kunt. Dit soort gekkigheid om op je stoeltje te blijven zitten werd en word in de oudere stadions namelijk niet geroepen. De ingenieurs van weleer wisten wel stadions te bouwen die hufterproof waren. Versterk alle stadions maar die door deze amateurs zijn gebouwd.