De auto op de A325 bij Elst is uit de sloot gehaald. Twee inzittenden kwamen om het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
De auto op de A325 bij Elst is uit de sloot gehaald. Twee inzittenden kwamen om het leven. © Persbureau Heitink

Vier fatale ongelukken in één weekend: zorgen over stijgend aantal doden in het verkeer

DRUTEN /KEKERDOM - Alleen al het voorbije weekeinde kwamen vier mensen in de regio om het leven in het verkeer. Afgelopen jaren stijgt het aantal verkeersdoden. Die tendens lijkt zich door te zetten, wat leidt tot bezorgdheid.

Zaterdag overleed een 67-jarige motorrijder in Druten na een botsing met een landbouwvoertuig. In Kekerdom kwam een 28-jarige man om bij een eenzijdig scooterongeval, en in de nacht van zaterdag op zondag raakte een auto op de A325 bij Elst van de weg.

Hierbij kwamen een 38-jarige man uit Arnhem en een 44-jarige vrouw uit Renkum om het leven. Eerder in de week zorgde een groot ongeval op de A73 ook voor een dode en enkele zwaargewonden.

Trend

De SWOV, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, constateert dat het niet goed gaat met de veiligheid op de Nederlandse wegen. In 2018 steeg het aantal verkeersslachtoffers met ruim 10 procent. Er lijkt sprake van een trend.

,,We zien het aantal slachtoffers niet afnemen. Ook op bijvoorbeeld de snelwegen. Dat is zorgelijk”, stelt Patrick Rugebregt van SWOV.

Quote

De toename van aantal ongevallen hangt nauw samen met de opkomst van mobieltjes, appen en socialme­dia­ge­bruik

Remco Dijkstra, Tweede Kamerlid VVD
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.