Volledig scherm
Giovanni Broekhuizen uit Westervoort is donderdag 8 september voor het eerst naar school geweest met de taxi van Avan. © Jan van den Brink

Vier klachten vanuit Heumen over regiotaxi Avan

HEUMEN -Vier inwoners van de gemeente Heumen hebben bij een meldpunt een klacht ingediend over regiovervoerder Avan.Bij de gemeente kwamen de eerste twee weken van september twintig vragen of klachten binnen over de regiotaxidienst, die in september van start is gegaan.

Na de eerste twee weken zou er nog sporadisch een vraag of klacht binnenkomen.

Pasjes
Volgens Heumen gingen de meeste klachten of vragen over het niet ontvangen van een pasje voor het speciale taxivervoer. Die pasjes zijn binnen een week verstrekt door Avan, waarmee de klachten zouden zijn opgelost.

Avan
Inwoners van de gemeente Heumen die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen vanwege een beperking, kunnen gebruik maken Avan voor sociale en recreatieve uitstapjes. Avan is vanaf september actief in 19gemeenten in de regio's Nijmegen en Arnhem en verzamelde in de eerste paar weken van zijn dienstverlening zo'n 1.000 klachten over onder meer bereikbaarheid en vertragingen.

Daarvan zijn er 120 ingediend bij een klachtenmeldpunt. De rest kwam onder meer terecht bij gemeenten.