Vier miljoen (!) kijkers nieuw seizoen De Luizenmoeder: ‘Veeg mij maar op!’

De razendpopulaire comedy De Luizenmoeder is zondagavond aan het tweede seizoen begonnen en Twitter loopt weer over. Hoe reageert Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages? 

Vorig jaar was de seizoensopener goed voor 1,6 miljoen kijkers, maar dat was inclusief mensen die in de dagen erna terugkeken. Op de avond zelf keken 750.000 mensen. De vorige best bekeken uitzending van De Luizenmoeder was de vierde aflevering van het eerste seizoen. Die was op de avond zelf goed voor 3,5 miljoen kijkers, met ‘terugkijkers’ in de dagen erna erbij liep dat op tot 4,7 miljoen. De kans is vrij groot dat dat ‘totale’ kijkcijferrecord door de startepisode van het tweede seizoen er nu al aangaat, aangezien er nog ‘slechts’ 780.000 kijkers nodig zijn die deze week het programma terugkijken.

Curlingouders

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen doet de term ‘curlingouders’ z’n intrede (ouders die alle obstakels voor hun kroost uit de weg willen vegen). Het is meteen trending topic op Twitter. Verder wordt een nieuwe leerling welkom geheten op school: Achmed. Juf Ank spreekt zijn naam uit als Agggmed. De vader van de nieuwe leerling krijgt het zwaar te verduren als hij bij een brandoefening wordt aangezien voor een terrorist. Kortom, De Luizenmoeder wringt weer.

Reacties

Op Twitter is er veel lof voor dit soort - en andere - ongemakkelijke momenten. De serie zou Nederland ‘een spiegel voorhouden’. In mindere mate zijn er mensen die teleurgesteld reageren, ze hadden er meer van verwacht. Ook zijn er kijkers die De Luizenmoeder simpelweg niet grappig vinden.

Overigens beleefde First Dates Hotel een mooie start op NPO 3 direct na De Luizenmoeder, met een miljoen kijkers.

Op Twitter is er veel lof:

In mindere mate zijn er mensen die teleurgesteld reageren, ze hadden er meer van verwacht. 

Ook zijn er kijkers die De Luizenmoeder simpelweg niet grappig vinden.   

En dan heb je nog de mensen die vooral uitspreken wat ze vinden van de mening van een ander.

Volledig scherm
Ilse Warringa als Juf Ank in De Luizenmoeder. © AVROTROS
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.