Volledig scherm
Parkeerautomaat. foto ANP

Vier parkeerautomaten al op wintertijd in Zevenaar

ZEVENAAR - De vier parkeerautomaten in de parkeerkelder aan het Masiusplein in Zevenaar zijn een week te vroeg op wintertijd gezet.Daardoor zien automobilisten dat ze 60 minuten minder parkeertijd krijgen dan waarvoor ze hebben betaald.

Volgens manager operations Peter Paul Geurten van het Zoetermeerse parkeersystemenbedrijf Scheidt en Bachmann, dat tekent voor het beheer van de automaten in Zevenaar, is sprake van een communicatieprobleem met de apparaten. „We kunnen geen contact maken met de hoofdserver om de juiste tijd weer in te stellen en sturen woensdagochtend een monteur ter plaatse."

Hilariteit
Wie in Zevenaar wil parkeren, betaalt 80 cent per uur. Mensen die om 14.00 uur betaalden voor één uur parkeren onder het Masiusplein, zagen 14.00 uur als eindtijdstip op het bonnetje staan. Het leidde tot hilariteit én ergernis.

Bekeuring
Scheidt en Bachmann heeft inmiddels gesproken met de gemeente Zevenaar. Geurten stelt dat consumenten niet bang hoeven te zijn voor een bekeuring. „De parkeerwachters begrijpen dat iemand tot 16.30 uur mag parkeren als er 15.30 uur op de print staat."

Op de begane grond van het Masiusplein geven de parkeerklokken overigens wel de juiste tijd aan, net als de automaten in de rest van het centrum van Zevenaar.