Volledig scherm
Deelnemers aan de Vierdaagse. © Eveline van Elk

Vierdaagse krijgt misschien ook in 2017 '55 kilometer'

NIJMEGEN - Deelnemers aan de Vierdaagse kunnen volgend jaar mogelijk opnieuw 4 keer 55 kilometer wandelen. Het bestuur van het Nijmeegse wandelfestijn neemt binnenkort een besluit of de 55, naast de 30, 40 en 50 in het programma komt.


De 55 kilometer was een van de succesnummers bij de honderdste Vierdaagse afgelopen zomer. De afstand was ongekend populair onder de deelnemers. Ook de nieuwe doorkomstplaatsen Druten, Mill en Gennep waren gelukkig met de (aanvankelijk) eenmalige komst van het legioen.

Blijvertje
De vraag is nu of die langste afstand een blijvertje moet worden. „Of ze terugkomen in de editie van volgend jaar is nog niet zeker. Het bestuur moet daar nog definitief een besluit nemen”, zegt woordvoerster Jennifer Bus-Vos van Stichting de 4daagse. „Er zijn inderdaad veel wandelaars die hebben gevraagd om de 55 kilometer te handhaven. Anderen zeggen juist dat ze die vanwege de honderdste Vierdaagse eenmalig hebben gelopen, om iets speciaals te doen. Het aantal deelnemers op de 50 werd wel gehalveerd door de 55.”