Volledig scherm
© Thinkstock

Viertal fietsendieven opgepakt in Ede, Lunteren en Kootwijkerbroek

EDE/ LUNTEREN - Vier fietsendieven zijn dit weekend tegen de lamp gelopen in Ede,Lunteren en Kootwijkerbroek. De eerste dieven, twee mannen van 19 en 26 uit Polen, werdenin Lunteren betrapt. Rond 12.50 uur kreeg de politie een melding binnen dat burgers achter twee fietsendieven aanzaten.

Een getuige had gezien dat de mannen bij een supermarkt aan de Dorpsstraat een fiets hadden gestolen. Meerdere mensen waren daarop achter het duo aangegaan. Eén van hen, de 19-jarige, kon door de burgers worden tegengehouden. Hij is overgedragen aan de politie. De andere man bleek op het dak van een kerk te zijn geklommen. Agenten hebben hem naar beneden gehaald en eveneens aangehouden.

Zoektocht
In Ede was het raak op de Marktstraat. Een vrouw was 's middags samen met wat kennissen op zoek naar haar fiets, omdat deze gestolen was bij een supermarkt aan deBrouwerstraat. Op deMarktstraat zag ze haar fiets staan,geparkeerd bij de spoorwegovergang. Iets verderop stonden de vermoedelijke dieven.Hierop werd de politie gebeld.

Gevonden
Nog voor de agenten arriveerden, fietsten de mannen er vandoor. Eén van de getuigen is daarom bij de politie ingestapt om mee te helpen zoeken naar de mannen. En met succes. Het duo werd op een fietspad aangetroffen. Bij het zien van de politie gingen ze er direct vandoor. Door hen klem te rijden kon de politie een 37-jarige Edenaar aanhouden. De andere fietsendief is nog op de vlucht. De politie vermoedt dat de mannen voor meer fietsendiefstallen verantwoordelijk zijn.

Lokfiets
Kort na middernacht had de politie in Ede wederom beet. Dit keer met hun zogeheten lokfiets. Via het volgsysteem systeem kon de politie achterhalen dat hun fiets in een bus bij een woning in Kootwijkerbroek stond. Een 22-jarige verklaarde met de bus te hebben gereden. Hij is daarom opgepakt. Na controle bleek dat er nóg een gestolen fiets in de bus lag. De man bekende beide fietsen gestolen te hebben.