Volledig scherm
Leer vissen met VisKid Boaz © VisKid

Viskid Boaz (12) is een hit op YouTube (video)

VELP - De 12-jarigeBoaz Ooijman uit Velp is een bekend gezicht voor veel vooral jonge vissers. Op zijn YouTube-pagina staan inmiddelsruim 40 filmpjes van 'Viskid Boaz'. Sommige zijn meer dan 200.000 keer bekeken en hebben meer dan 1.000 vind-ik-leuks. „Na het eerste filmpje kreeg ik heel veel leuke reacties. Toen besloot ik door te gaan.”

Het succesverhaal begon vier jaar geleden, toen vader Joost Ooijman (die professioneel fotograaf is) een videocamera kocht. Hij besloot de visavonturen van zijn zoon, als oefening, te filmen en op internet te plaatsen.

Uit de hand gelopen
Zo kunnen visliefhebbers zien hoe Boaz gondels vangt in de IJssel bij Velp en karpers in Frankrijk. Het YouTube-kanaal van vader en zoon heeft inmiddels bijna 16.000 abonnees. „Het is een beetje uit de hand gelopen. Het werd groter en groter.

Voorbeeld
De jonge visser is zich bewust van zijn voorbeeldfunctie, zegt hij. Hij geeft de kijkers tips. "Ik haal de vissen voorzichtig uit het water, sleep ze niet over de wal. Zo voorkom ik dat de schubben beschadigen. Ik zet de vissen ook altijd netjes terug. Mijn vader helpt me soms met het onthaken."

Lees meer over de video's van Boaz in de krant. Ook digitaal te lezen via dg.nl/krant

Viskid neemt je mee vissen in leuke filmpjes.