Marco Okhuizen
Volledig scherm
© Marco Okhuizen

Vitens in de fout: ‘Eet eens geen vlees’ bespaart helemaal geen drinkwater

Waterbedrijf Vitens heeft een bericht op haar website met tips om water te besparen aangepast na kritiek van de stichting Agri Facts. Het niet eten van vlees, zoals één van de tips luidde, bespaart namelijk helemaal geen drinkwater. Het waterbedrijf gaat nu door het stof.

14 reacties

 • Arjan Schrauwen

  3 jaar geleden
  Op de meeste plaatsen waar nu gras groeit in NL kunnen geen andere gewassen  geteeld worden helaas. De grond is er te nat voor of de draagkracht te laag voor machines. Dus vandaar dat veehouderij sinds eeuwen plaats vind op deze gronden. Daar komt dus een heel groot deel van onze melk en vlees vandaan . 
 • peetjuh001

  3 jaar geleden
  Ja hoor , daar zijn ze weer de IWABjes.
 • Dion

  3 jaar geleden
  Ons land is een grote exporteur van vlees.....de buitenlanders zouden dus minder vlees moeten eten.
 • m p

  3 jaar geleden
  Was het maar zo simpel Donna. Veel veelteelt vindtv al plaats op marginale gronden, suboptimale plekken waar groenten slecht groeien.En stel we telen toch heel veel groenten wat gaan we hiermee doen? Dumpen op de Afrikaanse markt en de honger daar zo oplossen, lijkt me geen goed idee.
 • m p

  3 jaar geleden
  Het is naar hoe je macht ziet Ren. Stichting Agri Facts is gewoon een samenraapsel die berichten over de landbouw controleerd. Ze bestaan pas een paar weken en doen dit werk pro deo.