de Phoenix van AeroDelft.
Volledig scherm
PREMIUM
de Phoenix van AeroDelft. © AeroDelft

Vliegen op vloeibare waterstof: studenten komen met ‘revolutie in luchtvaart’

De luchtvaart is nog altijd een van de vervuilendste industrieën. Maar de enorme CO2-emissies kunnen in een wat verdere toekomst tot het verleden behoren. Aan die droom werkt onder meer het studententeam AeroDelft, dat vandaag een prototype onthult om te vliegen op vloeibare waterstof.

 1. Geen meerderheid plan Merkel voor EU-top met Poetin

  Geen meerder­heid plan Merkel voor EU-top met Poetin

  Het voorstel van de Duitse bondskanselier Angela Merkel om een EU-top met de Russische president Vladimir Poetin te houden, wordt door de meerderheid van de EU-leiders niet gesteund. Volgens premier Mark Rutte kan een bijeenkomst op het hoogste niveau misschien in de toekomst eens plaatsvinden maar eerst moet Moskou stoppen met acties die tegen Europa zijn gericht, stappen zetten op het gebied van mensenrechten, de Krim vrijgeven en meewerken in de rechtszaak over het neerhalen van de MH17.
 2. Man schaamt zich rot nadat hij fraudeerde bij erfgenamen en Arnhems verpleeghuis: ‘Spijt me meer dan ik zeggen kan’
  PREMIUM
  2

  Man schaamt zich rot nadat hij fraudeerde bij erfgenamen en Arnhems verpleeg­huis: ‘Spijt me meer dan ik zeggen kan’

  ARNHEM/ZUTPHEN - Tegenover de schaamte van de 77-jarige Arnhemmer die donderdagmiddag bij de rechtbank in Zutphen wegens verduisteringen een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf tegen zich hoorde eisen, stond de verbijstering van erfgenamen van twee broers en van Vrienden van verpleeghuis Heijendaal in Arnhem. Want díe zou de man hebben belazerd, om zijn eigen financiële problemen op te lossen.
 3. Hoe bestrijd je de woekerende onkruid-nachtmerrie? Dit Achterhoekse bedrijf heeft de oplossing: vrieskou!
  PREMIUM
  1

  Hoe bestrijd je de woekerende on­kruid-nachtmer­rie? Dit Achterhoek­se bedrijf heeft de oplossing: vrieskou!

  ULFT/GENDRINGEN - De Japanse Duizendknoop is een plaag voor wie hem in zijn tuin of op zijn grond heeft staan. Maaien, verbranden, bestrijdingsmiddelen gebruiken; de plant trekt zich er weinig van aan en woekert verder. Het Ulftse Technisch Innovatie Bureau Achterhoek (Tibach) heeft een oplossing bedacht: bevriezen. De eerste proefopstelling draait ondertussen in Gendringen.