Volledig scherm
PREMIUM
Anita Soede, een van de vele reizigers dit jaar die al de trein naar Berlijn namen vanuit Deventer of Apeldoorn. Volgens NS treinden nog nooit zoveel mensen naar de Duitse hoofdstad als de eerste helft van dit jaar. Vooral vanuit knooppunt-station Deventer blijkt de Berlijn-trein populair. © Martijn Ubels

Vliegschaamte maakt de trein naar Berlijn populairder: ‘Vliegen is goedkoper, maar vind ik zonde van het milieu’

Met de trein naar Berlijn is in trek. Een recordaantal reizigers spoorde de eerste helft van dit jaar vanuit Deventer of Apeldoorn naar de Duitse hoofdstad. Het aantal reizigers dat in Deventer instapte steeg zelfs met twintig procent, in Apeldoorn was de groei achttien procent. Dat blijkt uit cijfers van NS.

NS ziet meerdere verklaringen voor de opvallende toename, schetst woordvoerder Hessel Koster. De klimaatdiscussie speelt vermoedelijk een rol. Uit ‘vliegschaamte’ verkiezen mensen de trein boven het vliegtuig en de auto. ‘Booming Berlijn’ lijkt als bestemming sowieso meer in trek; voor een weekendje weg en bij zakelijke reizigers. Die laatste ontwikkeling speelt vooral in de grensregio Twente met het Duitse achterland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo VVV-VenloVVV
12:15
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
14:30
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo FC EmmenEMM
14:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo ADO Den HaagADO
16:45
RKC WaalwijkRKC
away logo