Volledig scherm
De vloggende bakker Twan Stroet uit Neede. © Facebook

Vloggende bakkerszoon scoort als überpositivo op Facebook (video's)

BELTRUM/ NEEDE - Achterhoekers moeten trotser zijn op hun regio. „We zijn veel te stil en te rustig in de Achterhoek, het is hier mooi, man!"Dat vindt de vloggende bakker Twan Stroet (24) uit Neede. Hij plaatstregelmatig video's op Facebook over zijn werk bij Bakkerij Stroet.

Daarin gaat het ook over zijn liefde voor de Achterhoek.

Eén van zijn video's werd opgepikt door Dumpert en zijn nieuwste video wordt massaal gedeeld en geliket. „Alles wat mij te binnen schiet zeg ik, er is geen plan.” Het succes van zijn video's? „Het is kort en krachtig ennooit bedacht. Het is geentypetje, ik ben echt altijd 'goed te pas' en wil eens wat anders laten zien dan allenegativiteit."

'Mooi man!'
De bakkerszoon uit Neede wil de vrolijkheid delen, maar er zit wel degelijk een boodschap achter die lach.„Je moet een beetje 'schik'in het leven hebben. Je moet het ervan nemen.Het negatieve omdraaien naar het positieve, dat is toch mooi, man?"

Uit het hele land krijgt hij reacties. „Een week nadat één van de video's op Dumpert kwam, kreeg ikaanvragen om brood te bezorgen inArnhem en Nijmegen. Blijkbaar werkt het ook goed als reclame voorde bakkerij."

Achterhoek
In zijn laatste video haalt hij het verschil aan tussen 'stadsen' en Achterhoekers. „Ik heb in Wageningen gestudeerd en een jaar dichtbij Enschede gewoond. Maar mensen kennen je naam niet. Dat zijn ze in de stad niet gewend. Het mooie aan de Achterhoek is dat je met iedereen een praatje kan maken. Ik ga hier niet weg. Ik hoop dat het promotie is voor de Achterhoek, het is super hier!"

Nieuwe Enzo Knol?
Is er met de filmpjes van Stroet een nieuwe vlogger geboren?„Nee, ik ben niet de nieuwe Enzo Knol,ben je gek!Ik vind het leuk om de lol in ons bedrijf te laten zien. En die onzin wordt nog bekeken ook”, vertelt hij met een lach. Een wekelijkse rubriek of een vaste uploaddag komt er dan ook niet. „Ik werk ook in de nachturen, dus er is niet altijd ruimte voor. De ene keer zit er een week tussen, de andere keer drie weken."

Beklijk de video's van de vloggende bakker hieronder:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.