Volledig scherm
Deze groep cursisten leert aquarelleren. Foto: Bart Harmsen © Bart Harmsen

Volksuniversiteit Zevenaar ziet cultuurfusie wel zitten

ZEVENAAR - Volksuniversiteit Zevenaar fuseert dinsdag met zijn logische cultuurpartners Het Musiater, de bibliotheek en het Liemers Museum.

Het bestuur van het leerinstituut heeft er zin in. Aanvankelijk leek het erop dat de volksuniversiteit niet zou samengaan en dus niet een groot en sterk cultuurpodium zou vormen met het theater, de bieb en het museum. „Een deel van onze veertig leden was tegen. We haalden de vereiste norm van 90 procent voorstanders net niet", meldt interim-manager Joke Koenen. „Sommige leden vreesden het zeggenschap kwijt te raken aan het bestuur, omdat we een stichting worden."

Overtuigd
De fusie kwam er toch nadat het oude bestuur was opgestapt. De nieuwe top wist de leden te overtuigen. „Toen ze vernamen dat de werkgelegenheid en het cursuspakket gegarandeerd zijn, stemden ze alsnog in", aldus coördinator Robert Timmermans.

Verhuizing
Op termijn gaat de volksuniversiteit naar Hal 12 bij het gemeentehuis aan de Kerkstraat. Voorlopig blijft ze nog zitten in de oude basisschool aan de Vincent van Goghstraat.

Meer over de fusie in de Gelderlander van dinsdag 1 november, editie Liemers, of in de e-paper.