Volledig scherm
Het stationsgebied in Zevenaar gaat op de schop. © Jan van den Brink

Voor zes ton een nieuwe entree voor Zevenaar

ZEVENAAR - Zevenaar krijgt een nieuwe entree richting hetcentrum.Vanaf maandag 24 oktober gaat het Stationsplein op de schop.

De werkzaamheden duren tot eind december. Tot die tijd is ook het busstation buiten gebruik. Busreizigers kunnen vanaf maandag 24 oktober opstappen bij een tijdelijke halte aan de Stationsstraat. Connexxion richt daarnaast een extra halte in aan de Oranjelaan.

Stationsgebied
Het Zevenaarse stationsgebied wordt voor zo'n 600.000 euro opnieuw ingericht. Een verhoogd 'plateau', uitgevoerd in klinkerbestrating, moet de snelheid van het verkeer afremmen. Het parkje, globaal tussen station en Kerkstraat, krijgt onder meer nieuwe bankjes, nieuwe verlichting en twee nieuwe wandelpaden.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Verkeer richting het centrum van Zevenaar wordt omgeleid via Ringbaan Zuid – Molenstraat. De spoorwegovergang Kerkstraat is vanaf de Ringbaan Zuid dicht voor doorgaand verkeer. Voor fietsers en voetgangers blijft de overgang geopend. Verkeer vanuit de Kerkstraat kan wel via de spoorwegovergang het centrum van Zevenaar verlaten.

Kiss-and-ridezone
Bij het station aan de Stationsstraat komt een tijdelijke kiss-and-ridezone, die bereikbaar is vanaf Ringbaan Zuid en Molenstraat.