Volledig scherm
© Thinkstock

Voorlopige stop op 'Polenhuizen' in Tiel-West

TIEL - Het vestigen van nog meer arbeidsmigranten in Tiel-West is onwenselijk voor de leefbaarheid in de wijk.

Dat stelt de gemeente Tiel naar aanleiding van een verzoek van Van Doorn Uitzendbureau (VDU) om appartementen te maken in een pand aan de Hertog Arnoldstraat.

Uitzendkrachten
VDU heeft diverse woningen in Tiel waarin veelal Poolse werknemers zich vestigen. Het bewuste pand, voorheen van de Tielse Glashandel, wordt al bewoond door de uitzendkrachten. Het plan behelst renovatie en het maken van appartementen in de schuur die jaren geleden is uitgebrand.

Zorgen
Een woordvoerder van de gemeente stelt dat van specifieke overlast op deze plek geen sprake is. De voorlopige stop op het vestigen van arbeidsmigranten zou vooral bedoeld zijn om ontoelaatbare geluids- en parkeeroverlast in de toekomst te voorkomen.

In de Tielse politiek zijn afgelopen zomer zorgen geuit over de huisvesting van buitenlandse werknemers in de stad. De gemeente heeft geen specifiek beleid voor dit onderwerp, maar daar wordt momenteel wel aan gewerkt. Ook zijn er controles om beter zicht te krijgen op de huisvesting.

Voor de Hertog Arnoldstraat denkt VDU aan een samenwerking met corporatie KleurrijkWonen om er in de toekomst een appartementengebouw voor verschillende doelgroepen, waaronder ook arbeidsmigranten, te bouwen.