Volledig scherm
Cultura in Ede. © Kees Verschuuren/DG

Voorprogramma dankzij samenwerking poppodium Ede en Cultura

EDE - Voor het eerst biedt theaterCultura een voorprogramma aan bij een van de artiesten die in het theater staan.Bij het concert van Ernst Jansz op 5 november in Ede zorgt Remco Jacobs voor het opwarmen van het publiek.

De opzet komt voort uit een samenwerking tussen theater Cultura en Poppodium Ede. Dielaatste organisatie krijgt twee keer de kans iets te programmeren in Cultura.

Lokale talenten
De tweede keer zal op 11 december zijn, als afsluiter van het huiskamerfestival Muziek bij de buren. Volgens Trijn Romeijn van Cultura wil het theater meer lokale talenten een plek bieden.

Samenwerking
De twee organisaties hopen ook in de toekomst nog samen te werken, bijvoorbeeld bij het nieuwe centrum voor popcultuur aan het Kuiperplein wat onder meer door Poppodium Ede is opgezet.

  1. 'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'
    Live twitter

    'Transavia hitst zaak tegen piloot op om hem na dodelijke straatrace te ontslaan'

    Luchtvaartmaatschappij Transavia wil een piloot ontslaan die vorig jaar veroordeeld is voor een fatale straatrace in Loosdrecht. Casper van W. racete in 2016 in Loosdrecht tegen zijn vader. Vader Walter van W. reed na drie kilometer een 19-jarige vrouw dood. Transavia vindt het gedrag van Casper 'onverenigbaar met zijn functie als piloot' en wil van hem af. De rechtszaak daarover dient nu in Amsterdam.