Volledig scherm
© Thinkstock

Vroeg geknal met vuurwerk in Cuijk

CUIJK - De vuurwerkknallen klinken vroeg dit jaar in de regio Cuijk. De politie Oost-Brabant bevestigt dat. „We hebben de voorbije weken een aantal meldingen gehad", zegt een woordvoerster. „Maar het is moeilijk te zeggen of het afsteken van vuurwerk ook echt vroeger begonnen is of dat dit een op zichzelf staand moment is."

Ook bij de gemeente Cuijk zijn vorige maand(bij het treinstation) en deze maand (in wijk Heeswijkse Kampen) al een paar officiële meldingen over vuurwerkoverlast binnengekomen.

Cuijk-Noord
Op sociale media meldden inwoners de laatste weken herhaaldelijk geknal te horen in vooral Cuijk-Noord. Onder meer vanuit het wijkpark in het hart van Heeswijkse Kampen. Een vrouw die met haar hevig geschrokken hond aan de wandel was, spreekt zelfs van 'kanonnen en bommen' die afgaan.

Bekogeld
Zondagavond zijn in Cuijk nog twee19-jarigen uit Cuijk opgepakt voor het bekogelen van een groep van 10 tot 15 mensen op de Maasboulevard met zwaar illegaal vuurwerk. Ze gooiden vanuit hun auto een Cobra 6, 'levensgevaarlijk' vuurwerk aldus de politie.

Omdat deze illegale knaller niet afging, raakten er geen mensen ernstig gewond. De twee, die in hun auto nog twee Cobra's hadden liggen, worden verdacht van poging tot zware mishandeling en het bezit hebben van illegaal vuurwerk. Na verhoor zijn ze door de politie weer vrijgelaten.

Het is nu aan het Openbaar Ministerie (OM) de jongemannen voor de rechter te slepen. De maximale straf voor een poging tot zware mishandeling is 5 jaar en 4 maanden. Voor het bezit van illegaal vuurwerk bedraagt de maximale straf 6 jaar.

Meer hierover in De Gelderlander van donderdag, editie Maasland, of via onze e-paper.