Jan Markink.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Markink. © Provincie Gelderland

VVD-coryfee Markink weet nog niet of hij stopt, maar opvolger is ‘ideaal’ om in gesprek met boeren te gaan

ARNHEM - De Gelderse VVD gaat volgend jaar de verkiezingen voor de provinciale staten niet in met het vertrouwde boegbeeld Jan Markink op de eerste plek. De partij koos vandaag Helga Witjes als lijsttrekker, de vrouw die begin dit jaar stikstofminister Christianne van der Wal opvolgde als gedeputeerde.

17 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  @Gerard Gorkum ghjp dacht het toch niet zoveel heeft hij niet betekend voor onze regio. dus hij kan beter samen met het clubje vvd'ers de biezen pakken.
 • Hendrik Horden

  2 maanden geleden
  Een Gedeputeerde wordt normaliter benoemd voor een termijn van 4 jaren. Markink is dus al bezig aan zijn 3e termijn. Je kunt je afvragen, zeker in het openbaar bestuur, of er een wettelijk maximum gesteld zou moeten worden aan het aantal bestuurstermijnen. Ik denk eerlijk gezegd van wel. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor de Gemeenteraad. Vervanging / opvolging houdt de boel scherp.
 • Gerard Gorkum ghjp

  2 maanden geleden
  Jan Markink is altijd een eerlijke en oprechte bestuurder geweest en heeft voor Gelderland mooie dingen gedaan. Deze man verdient met respect behandeld te worden
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @André, nee, alleen dit soort liberalen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Pim Willemsen, beoordeel je mensen altijd op hun uiterlijk?