Sinkhole werknemers Heller
Volledig scherm
PREMIUM
Sinkhole werknemers Heller © Ruben Opppenheimer

Waar zijn alle medewerkers gebleven? Het grote mysterie van de arbeidsmarkt in coronatijd

Het aantal vacatures is gigantisch. Het roept bij iedereen vragen op. Zijn alle verpleegkundigen, obers, koks, chauffeurs en winkelmedewerkers verdwenen in een diep, donker gat?

4 reacties

 • Jannes Pol

  2 maanden geleden
  Hoe zit het dan met al die zgn werkloze mensen? Worden die beschouwd als niet bemiddelbaar of standaard ongeschikt?
 • Hayco van Dreumel

  2 maanden geleden
  Ik heb anders nergens een vacature zien staan.
 • HJ De Nieuwe

  2 maanden geleden
  Die medewerkers hebben eieren voor hun geld gekozen. Een orderpicker verdient bijna 2x zoveel dan een kok. Elke 2,5 uur pauze, geen feestdagen die gewerkt moeten worden voor een minimumloon zonder toeslag, begin- en eindtijden die vast staan én zekerheid. De wereld is veranderd, horeca wordt wederom een luxe. Uw favoriete gerecht gaat 2x zo duur worden.
 • cris van hoogstraten

  2 maanden geleden
  Ja hoor we hebben weer deskundigen die het precies weten...De DRUK in de zorg is veel te hoog door het uitkleden van het personeelsbestand...Al geef je er 500 euro in de maand bij, die druk blijft, en het geld went snel...kleinschalig zelfstandig wonen...een farce, bejaardentehuizen zijn er voor opgeruimd, nu zitten ze alleen op hun appartementje te verpieteren, want het moest menselijker en de familie moest maar komen helpen..nou die komen alleen als de erfenis te verdelen is
 1. LIVE | In maand tijd één miljoen coronagevallen erbij, ‘Driekwart ic-patiënten heeft na jaar nog klachten’
  CORONAVIRUS

  LIVE | In maand tijd één miljoen coronage­val­len erbij, ‘Driekwart ic-patiënten heeft na jaar nog klachten’

  In iets meer dan een maand tijd zijn er in ons land een miljoen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Daarmee is Nederland in recordtempo gestegen van 3 miljoen naar 4 miljoen geregistreerde positieve tests. Aan de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen, dat sinds het eind van 2021 zichtbaar was, lijkt in het Caribisch deel van het Koninkrijk weer een einde gekomen. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.