Een vrouw wacht bij de wasmachines in de wasruimte tot de was klaar is.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw wacht bij de wasmachines in de wasruimte tot de was klaar is. © Paul Rapp

Waarom Heumensoord niet dicht kan en ook Harskamp misschien tóch langer open moet blijven

NIJMEGEN/HARSKAMP - De noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués in Harskamp gaat op 1 december dicht, die in Heumensoord op 1 januari. Tenminste: dat is zo afgesproken. Of het ook gebeurt, is zeer de vraag. Tien vragen over de kwestie.

6 reacties

 • Marleen Verstraeten

  2 jaar geleden
  de onwil van de burgers zou enorm afnemen als alle faciliteiten voor de dakloze vluchtelingen ook toegankelijk zouden zijn voor de lokale daklozen, maar dan komt men im het gedrang met de subsidies. Het is niet de schuld van de daklozen, al dan niet vluchteling, het is puur de logheid van ons administratief overheidsapparaat. Wees dus vooral kritisch naar je gekozen gemeentebestuur en laat alsjeblieft de vluchtelingen zelf met rust, die hebben het zo al zwaar genoeg.
 • Hendrik Janssen

  2 jaar geleden
  Het “we moeten helpen” gevoel is op zich Nobel, maar kijken we wel naar bevolkingsdichtheid? Kan me voorstellen dat er landen zijn met meer ruimte..
 • Henk Doddema

  2 jaar geleden
  Mede het gevolg van het feit dat meerdere bewindslieden van VVD huize niet in staat bleken illegale criminele asielzoekers uit te zetten naar het land van herkomst.
 • Antoinette Maassen

  2 jaar geleden
  In Nijmegen staat een prachtig gebouw met 80 kant en klare appartementen met eigen douche en keuken wat bedoeld was voor studenten helemaal leeg omdat onze gemeente niet door een deur kan met de eigenaren. Elk appartement is geschikt voor 1a2 pers zet daar de Afghanen in zitten ze droog warm en netjes. En burgemeester Bruls zet die vete met de eigenaren even aan de kant er is grote woningnood dus wel een oplossing voor minimaal 100 a 150 pers.
 • Ronny Niesten

  2 jaar geleden
  Nederland is te klein om zoveel mensen op te vangen, er zijn hier al problemen genoeg!