Hans van Hooft sr, oud-partijleider SP.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans van Hooft sr, oud-partijleider SP. © Bert Beelen

Waarom kreeg de SP zo’n pak slaag? ‘De wijken waren van ons, dat moeten we terughalen’

De Socialistische Partij had landelijk ooit een Nijmeegse lijsttrekker: Hans van Hooft senior. Zijn zoon, junior, verloor bij de laatste verkiezingen als lokale lijsttrekker fors in Nijmegen. Wat ging er mis?

12 reacties

 • Roland Laurant

  1 jaar geleden
  De tegenpartij, altijd commentaar nooit oplossingen, in dat opzicht lijkt het de PVV wel. En inderdaad kijk eens naar je eigen prestaties, lees wethouder Velthuis…
 • rob bernink

  1 jaar geleden
  Veel teveel verscholen achter de landelijke politiek. Het waren verkiezingen voor de gemeenteraad. Een in mijn ogen een klassieke fout, om bij ver4kiezingen voor de gemeenteraad, provinciale staten, Europa, de kaart van de landelijke politiek te spelen. Waar was de SP jaren geleden zo goed in: het contact in de wijken. En nu blijkt maar eens, de top halen is niet makkelijk, maar je daar handhaven is nog veel moeilijker. De SP moet zichzelf weer gaan uitvinden, met een nieuwe ploeg lijkt mij.
 • Ton Verkerk

  1 jaar geleden
  Wat een totaal gebrek aan zelfreflectie! De nederlaag in Nijmegen is voor het overgrote deel te wijten aan het falen van wethouder Bert Velthuis. Waar hij het moeten zorgen voor betaalbare sociale huurwoningen heeft hij de arbeiderswijken Waterkwartier totaal gejuppificeerd (gentrificeerd) en Dukenburg laten vallen. Het debacle Hilckman vergeten? De Nijmeegse kiezer niet. De SP 'moet niet gaan zorgen voor een goed verhaal'; dat verhaal had er al moeten staan, onderbouwd met praktijkvoorbeelden.
 • Rob van Kampen

  1 jaar geleden
  Het voorspelbare oppositie geluid en gedrag van Marijnissen is van te voren al uit te tekenen en stuit mij iig al heel lang tegen de borst. Altijd tegen werkt uiteindelijk niet. Op naar vernieuwing!!!
 • Harrie Nak

  1 jaar geleden
  Tsja als je als ‘sociale’ partij een Nimby-lobby van ‘s Nimweegst meest gefortuneerden gaat steunen en gaat roepen dat Veur-Lent ‘Groen’ moet blijven dan kun je verwachten dat Jan-met-de-pet, die op zoek is naar een sociale huurwoning, iets anders gaat stemmen…